HAKKIMIZDA

CANZARAM ailesi olarak 2018 yılından bu yana arıcılık sektöründe faaliyet göstermekteyiz. Sivas Zara yaylalarında organik olarak ürettiğimiz balı, hijyenik olarak paketliyor, gerekli denetim ve laboratuvar analizlerinin ardından kargo aracılığı ile adresinize kadar güvenli bir şekilde teslim ediyoruz. Her aşamasını titizlikle yürüttüğümüz bu süreçlerde elde ettiğimiz ballarımızı güvenle tüketebilmeniz için elimizden gelen tüm gayreti gösteriyoruz.

CANZARAM BALIN FARKI NEDİR.

Zara’da üretilen bal iklim özellikleri ve florasının uygun olması nedeniyle kendine has tad, aroma ve görünüme sahip bir bal olup ballı bitkilerin en fazla bulunduğu bölgede üretilmektedir.

Bu bitkiler başta kekik olma üzere nane, ballıbaba, söğüt, taş yoncası korunga ve keven’dir. Zara Çiçek balı  ülkemiz dünya genelinde satışı yapılmaktadır.

 

Zara Çiçek Balının Faydalarından Tespit Edilen Bazıları;

  • Ömrü uzatır
  • Stresi giderir
  • Hafızayı güçlendirir
  • Mide yanmalarında ve ülser tedavisinde şifa kaynağıdır
  • Hazımsızlığı giderir
  • Bağışıklık sistemini güçlendirir
  • Karın ağrılarını giderir
  • Kalp hastalıklarına iyi gelir
  • Akut Böbrek İltihabı tedavisinde kullanılır

Zara Tarihçe:

Sivas İlinin Doğu Anadolu ve Karadeniz yollarının birleştiği yerde kurulu olan Zara İlçe doğuda Suşehri ve İmranlı, batıda Hafik, kuzeyde Koyulhisar, kuzeybatıda Doğanşar, güneyde Divriği güneybatıda Kangal İlçeleriyle komşudur.2456 km² yüzölçümünde, arazi genellikle dağlık ve kırsal olmakla birlikte, Kızılırmak Havzasında verimli araziler mevcuttur. Kızılırmak Vadisi içerisinde kalan İlçe Merkezinde yükseklik olmakla birlikte havza içinde kalan bölgelerde ortalama yükseklik 2000- civarındadır. İlçe ve çevresinde iklim türüne uygun bitki örtüsü mevcuttur. Kızılırmak, Habeş Çayı ve diğer dere yataklarında kavak ve söğüt ağaçları yetiştiriciliği görülmekte, Şerefiye Bucağı arazilerinde çam ormanları, Bolucan ve Beypınarı Nahiyeleri yüksek kesimlerinde meşelik ve orman emvai bitki örtüsüne rastlanmaktadır.

İLÇE FLORASI;

Sivas il merkezine kadar tipik; Orta Anadolu bozkır florası hakim iken Sivas il merkezinden  doğuya yöneldikçe, gerek yoğun su gözeleri gerek yüksekliğe bağlı olarak değişen bitki örtüsü ve kendine has mikro kliması ile Karadeniz ve Doğu Anadolu geçiş bölgesidir. Zengin orman örtüsü ile orman altı florası ile benzersiz bir çeşitliliğe sahiptir. Başta Ardıç ve meşe cinsleri olmak üzere Çam ve oldukça zengin yabani meyve ağaçları ile taçlanmış Bey dağı köse dağı ve etekleri orman altı bitki ve endemik çiçekleri ile de hatırı sayılır bir doğal bir zenginliğe ev sahipliği yapar. Onlarca çeşit ve türde yabani orkide, Anemon ( yabani lale ) sümbül, süsen ve bölgeye has endemik kekikler ( örn, Anık) vb Ve 1400 lü metrelerden itibaren yoğun keven türleri Yabani yonca da dahil, Bahar aylarından başlayarak ağustos sonuna dek sırası ile çiçekle bezenen Arılar için adeta cennet bahçesidir. Bundandır ki; Nektarı, poleni, son derece kaliteli ve aroması ile belirgin bir fark yaratır. Bölge Üreticisine; Endüstriyel ve kentsel kirlilikten çok uzak el değmemiş doğası ve ekosistemi ile ülkemizde nadir temiz yaşayan doğal ve tamamen organik bir ortam sunmaktadır.

Tüm bu alt yapı sonucu ise aroması ve kalitesi ile benzersiz güzellikte üretim ve hasat yapılagelmektedir.